Újra jár a 3-as metró

Ismét jár a 3-as metró a Lehel tér és Újpest városközpont között, a Forgách utcánál azonban nem állnak meg a szerelvények – közölte Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere kedd este; a kora délután kiégett metrókocsit éjszaka vontatják el, jelenleg az úgynevezett kihúzóvágányon áll.

MNO
2011. 04. 19. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A metró az Árpád hídi megállónál, az alagútban akadt el, a szerelvény utasokat nem szállított, a jármű vezetője még időben elhagyta a szerelvényt. A szerelvény első kocsija teljesen kiégett, miként a második kocsi első része is. Az alagútban a kábelek összeégtek, a biztonsági világítást szolgáló lámpák leolvadtak a mennyezetről – mondta korábban Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője, aki szerint a korábbiakhoz képest jelentős metrótűzről lehet beszélni.

A BKV fődiszpécsere közölte: a Forgách utcai állomásnál még takarítanak, ezért nem állnak meg a szerelvények. A takarítás várhatóan szerda reggelre fejeződik be – jegyezte meg. A megsérült szerelvényt éjszaka vontatják el, jelenleg az úgynevezett kihúzóvágányon áll. Az Árpád híd és a Gyöngyösi utca között buszok közlekednek.

A metrótűz ügyében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója rendkívüli vizsgálatra kérte fel a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.