10 millió értékű dohányárut foglaltak le

Folytatódnak a cigarettacsempészek ellen indított razziák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az elmúlt hét végén tízmillió forint értékű adózatlan dohányárut foglaltak le a pénzügyőrök és a rendőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 16. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken egy tiszabecsi ingatlan garázsából, szombaton és vasárnap a Kölcse és Uszka külterületén ellenőrzött gépjárművekből került elő csempészett cigaretta – mondta Suller György Attila. Az utóbbi esetben a feltartóztatott autó sofőrje és utasa menekülni kezdett, ám mindkettőt elfogták.

Az őrnagy hozzátette: az előkerült összesen 965 karton, tízmillió forint értékű cigarettát és a szállításhoz használt gépjárműveket a hatóság lefoglalta, a magyar állampolgárok ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést. A legutóbbi két hétvégi akció során a NAV munkatársai több mint 31 ezer karton adójegy nélküli cigarettát foglaltak le mintegy negyvenmillió forint értékben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.