5 százalékos növekedést tervez az Ericsson

A tavalyihoz hasonló, 5 százalék körüli árbevétel-növekedést tervez erre az évre is az Ericsson Magyarország Kft. – mondta Jakab Roland, az Ericsson magyarországi leányvállalatának vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten.

MNO
2011. 05. 16. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég bemutatta a IX. és a XI. kerület polgármestereinek – Bácskai Jánosnak és Hoffmann Tamásnak –, valamint az újságíróknak az Ericsson két új telephelyét a Ferencvárosban és Újbudán. Az Ericsson Magyarország tavaly 41,3 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az előző évi 39,6 milliárd forinttal. Ez majdnem 5 százalékos növekedést jelentett, a kedvezőtlen gazdasági viszonyok ellenére is – közölte a vezérigazgató-helyettes. Hozzátette, az elmúlt három évben több mint 400 embert vettek fel a céhez, így már több mint 1500-an dolgoznak az Ericsson Magyarországnál, és az idén további 150 fővel bővül a cég K+F központjának létszáma.

Az Ericssonnak a magyar fővárosban van a legnagyobb kutatás-fejlesztési bázisa, ahol most több mint 1100-an dolgoznak. A kutatók és mérnökök közül pedig több mint száz munkatársnak tudományos fokozata van. A világon a mobiltelefon-kapcsolatok 40 százaléka az Ericsson-rendszereken keresztül jön létre. Ebben pedig benne van a magyar fejlesztő szakemberek munkája is – mondta Jakab Roland.

Sinisa Krajnovic, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese, K+F igazgató, az MTI kérdésére elmondta: a cég árbevételének mintegy 15 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre. Az Ericssonnál mintegy 20 ezren foglalkoznak K+F-fel a világon. A magyarországi K+F bázis pedig – amely a Science Parkban van a főváros XI. kerületében – létszámarányosan részesedik a K+F ráfordításokból. A két kerületi polgármester örömét és együttműködési készségét fejezte ki a tekintetben, hogy az Ericsson Magyarország a Ferencvárosban, illetve Újbudán folytatja tevékenységét, és a nemzetközi cég magyar leányvállalata részt kíván venni a kerületek életében a cég társadalmi felelősségvállalási programja keretében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.