50 ezren fogadták a „pozsonyi hősöket” + Képek

Több mint 50 ezer szurkoló fogadta hétfő este Helsinkiben a jégkorong-világbajnokság vasárnapi döntőjében diadalmaskodott finn válogatottat.

MNO
2011. 05. 16. 21:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „Oroszlánok” 6–1-re verték a pozsonyi fináléban az ősi rivális svédeket, s ezzel történetük második vb-aranyát szerezték meg, az elsőt még 1995-ben, Stockholmban nyerték. A finn főváros piacterén hatalmas tömeg fogadta a csapat tagjait, de az ünneplés már éjszaka elkezdődött, Helsinki utcáira körülbelül 100 ezer drukker vonult ki, hogy megünnepelje a diadalt.


Az ország legnagyobb településein ugyancsak tombolt a hokiláz, közvetlenül a döntő után ugyanis tömegek vonultak az utcákra az összes nagyvárosban. A rendőrség beszámolója szerint tárgyi károkozás történt ugyan a fővárosi ünneplés közben, de „kevesebb, mint egy átlagos szombat este alkalmával”.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.