54 körözött személyt tartóztattak le

Egy hét alatt 54 olyan személyt tartóztattak le Romániában, akiket a schengeni övezetben köröztek.

MNO
2011. 05. 09. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A román rendőrök hét európai elfogatási parancsot hajtottak végre, és megtaláltak két eltűntnek nyilvánított személyt. Továbbá 27 olyan személyt azonosítottak, akiket valamilyen törvényszéki procedúra miatt kerestek” – áll a román rendőrfőfelügyelőség közleményében.

Emellett megtaláltak 32 személygépkocsit, amelyeket elkobzás miatt kerestek vagy bizonyítékként kívántak használni valamely bűnügyi eljárás során. Ugyanebben az időszakban (május 1–6.) húsz olyan személyt fogtak el a külföldi hatóságok, akiket a román rendőrség körözött.

A román rendőrség a schengeni információs hálózat segítségével kerítette kézre az 54 körözés alatt álló személyt. A schengeni csatlakozás egyik feltétele, hogy Románia is vezesse be és használja ezt a rendszert.

(manna.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.