80 ezer néző előtt búcsúzott Dárdai + Képek

A berlini Olimpiai Stadionban, klubrekordnak számító 286 első és 11 másodosztályú mérkőzéssel a háta mögött búcsúzott el a Hertha BSC-től és a profi labdarúgástól vasárnap Dárdai Pál.

MNO
2011. 05. 15. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott 35 éves volt középpályása, aki az elmúlt 15 évben a berliniek kedvence lett, 80 ezer néző előtt, az Augsburg elleni Bundesliga II-es találkozón öltötte magára utoljára a Hertha kék-fehér mezét.



A meccs kezdete előtt a hangosbemondó üdvözölte Dárdait, a klub élő legendájának nevezve őt, az eredményjelzőn pedig hatalmas betűkkel megjelent a „Danke Pal”, azaz köszönjük Pál felirat. Michael Preetz, a klub menedzsere, ügyvezető igazgatója virágcsokorral köszöntötte a búcsúzó játékost, aki a szokásos nyolcas számú mezében futott ki a pályára a kezdőcsapat tagjaként. Dárdai ezúttal is védekező középpályást játszott, az első hazai kapura lövés a 15. percben az ő nevéhez fűződött.



A berliniek magyar kedvence 42 percig volt a pályán, utána Markus Babbel vezetőedző az előzetes forgatókönyvnek megfelelően lecserélte őt. Dárdai tiszteletkört futott a stadionban, nyakában ötéves Bence fiával, miközben a 80 ezres közönség felállva üdvözölte.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.