A „fél ország” oltja a tüzet a lángoló hulladékfeldolgozónál

Csaknem ötven tűzoltó dolgozik a királyszentistváni hulladékfeldolgozónál kedden éjszaka keletkezett tűznél; a helyszínen van több járműfecskendő, vizes- és létráskocsi, s egyszerre tíz vízsugár üzemel – tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.

MNO
2011. 05. 11. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somlai Lajos elmondta: a mintegy háromezer négyzetméteres csarnoképületben keletkezett tüzet – ahol nagy mennyiségű hulladék gyulladt ki – sikerült körülhatárolni. Rakodógépekkel is igyekeztek az égő hulladékot kihozni a csarnokból és oltani – tette hozzá. Azt már Lauer János ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató mondta el az MTI-nek, hogy munka közben az egyik rakodógép is „tüzet fogott” és meghibásodott. Elégtek az épületszerkezetek is, személyi sérülés nem történt – hangsúlyozta.

Az igazgató kitért arra is, hogy a kommunális szemét égése közben nem szabadulnak fel olyan vegyi anyagok, mérgező gázok, amelyek a lakókörnyezetre veszélyt jelentenének. Megjegyezte: a viszonylag erős szél még segíti is a füstfelhő eloszlását, elfújását. Ettől függetlenül az igazgatóság veszélyelhárító csoportja a helyszínen van, s folyamatosan méri műszerekkel a levegő szennyezettségét, a füst összetételét. A tűz eloltásán a veszprémi, balatonfűzfői, pétfürdői és a siófoki tűzoltók dolgoznak, s időközben csatlakoztak hozzájuk székesfehérvári társaik is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.