A filmes kulisszatitkokba is beleshetünk

Filmpark-látogatóközpont nyílik júniusban az etyeki Korda Stúdióban európai uniós támogatással, a létesítmény vendégei beleshetnek majd a filmes kulisszatitkokba, interaktív filmforgatáson és stúdiótúrákon vehetnek részt.

MNO
2011. 05. 09. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában, 1 milliárd 191 millió forint összköltséggel megvalósuló beruházást 595 millió forinttal támogatja az Új Magyarország fejlesztési terv – közölte a cég vezérigazgatója hétfőn. Csapó Tamás tájékoztatása szerint a központban Korda Emlékmúzeum, interaktív kiállítóterem, étterem és ajándékbolt is helyet kap majd, a beruházók évi ötvenezer látogatóra számítanak.

A Korda Stúdió egyébként az idén – fennállásának ötödik évében – teljes kihasználtsággal működik, kapacitásait már márciusban lekötötték, a múlt hónapban megkezdték a jövő évi értékesítéseket is. A 35 hektárt elfoglaló stúdiókomplexum műtermei és kiszolgáló egységei, irodái, sminkszobái, öltözői, műhelyei, raktárépületei, valamint szabadtéri díszletei, az úgynevezett „backlotok” – a New York utca kivételével – az év végéig foglaltak.

A komplexumban jelenleg két nagy televíziós produkció előkészületei folynak, mindkettő a Mid Atlantic Films Kft. gyártásában készül. Visszatért a Showtime Borgias című tévésorozatának második évada Jeremy Irons, Peter Sullivan, Francois Arnaud, Holliday Grainger, David Oakes, Aidan Alexander, Luke Pasqualino és Joanne Whalley főszereplésével. Az újabb részek megrendelésére a sorozat tengerentúli, áprilisi premierjének hatalmas sikere ösztönözte a televíziós csatornát. A produkció magyarországi bemutatója a HBO televíziós csatornán lesz még ebben az évben.

A Mid Atlantic Films Kft. másik produkciója a Michael Caton-Jones rendezésében készülő, Golden Globe díjra jelölt, Katedrális című minisorozat folytatása, a 8 részes World without End című filmalkotás. A 43 millió dolláros költségvetésű, nyolcrészes sorozat Ken Follett sikerkönyve alapján készül. A könyvet a magyar közönség Az idők végezetéig címmel ismeri. A film további koproducerei Ridley és Tony Scott cége, a Scott Free, a német Tandem Communications és a kanadai Take 5.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.