A határig nyúlhat a kerékpárút

Pályázati forrásból épülhet kerékpárút Sopron külterületétől az osztrák határig, az egykori klingenbachi (Kelénpatak) határátkelőig a 84-es út mentén; az ezzel összefüggő előterjesztés jövő csütörtökön kerülhet a megyei jogú város közgyűlése elé.

MNO
2011. 05. 17. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az előterjesztésben olvasható, az Új Széchenyi-terv forrásaiból szeretnék fedezni az építkezés 140 milliós költségének zömét; a minimális, 15 százalékos, azaz 21 millió forintos önrész megszavazását kell a képviselő-testületnek jóváhagynia.

Sopron 2007-ben pályázott a 84-es főút mentén futó pálya megterveztetésére, és hárommillió forintos önrészéhez ugyanennyi pályázati pénzt nyert el – emlékeztetnek a Fodor Tamás (Fidesz–KDNP) polgármester által jegyzett dokumentumban.

Az azonos nevű útra tervezett Hubertusz kerékpárút soproni végét a belvárossal összekapcsoló bicikliutat nemrégiben adták át, a határátkelő túloldalán pedig régóta aszfaltcsík áll a kerekezők rendelkezésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.