A legjobb boraiból ad el a kormány

A legjobb boraiból ad el néhány palackkal a brit kormány, hogy ezzel is csökkentse a protokollra szánt kiadásokat.

MNO
2011. 05. 13. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint az értékes borok árából vennék majd meg azokat az „olcsóbb” borokat, amelyeket a kormány előkelő vendégeinek fognak felszolgálni. A pincében található italok értékét jelenleg 2 millió fontra (614 millió forintra) becsülik.

A költségcsökkentő intézkedéssel 2015-ben csaknem félmillió fontot (152,5 millió forintot) takarítanak meg az adófizetőknek – közölte a külügyminisztérium, amely ezzel a kijelentéssel magyarázta, hogy a költségvetés szorult helyzete ellenére miért érdemes továbbra is megtartani a brit főváros központjában, a Lancaster House alagsorában található borospincét.

„Korábban valóban szóba került a pince megszüntetése, de minden érv amellett szól, hogy a készletek frissítésével az eladott különlegességek árából finanszírozható a beszerzés” – magyarázta Henry Bellingham brit külügyi államtitkár.

A majdnem egy évszázada az állami hivatalokhoz tartozó pince az átszervezés után pénzben mérhető értéket képvisel, miközben továbbra is kiszolgálhatja a Nagy-Britanniába érkező magas rangú külföldi vendégeket – tette hozzá. A protokollkiadásokat is érintő megszorítás csupán csepp a tengerben, ugyanis a brit kormány a következő négy évben 81 milliárd fonttal, azaz majdnem 25 ezer milliárd forinttal kíván kevesebbet költeni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.