A lengyel elnökség alatt társulna Ukrajna

Ukrajna azt tervezi, hogy 2011 végéig aláírja a társult tagságról szóló megállapodást az Európai Unióval – közölte Lembergben lengyel kollégával, Radoslaw Sikorskival közösen tartott sajtótájékoztatóján Kosztyantin Griscsenko, az ország külügyminisztere.

MNO
2011. 05. 17. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azon fáradozunk, hogy még ez év végéig, azaz a lengyel elnökség alatt tető alá hozzuk a társulási megállapodást” – hangsúlyozta az ukrán diplomácia vezetője, hozzátéve, hogy a tárgyalási folyamat sikere számos tényezőtől függ.

Griscsenko szavait alátámasztotta Radoslaw Sikorski is. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy befejeződjenek a tárgyalások, de konkrét dátumot nem mondhatunk” – mondta a lengyel külügyminiszter.

Csak emlékeztetőül: a társult tagságról szóló megállapodásról 2007. március 5-én, a szabadkereskedelmi övezet kialakításáról pedig 2008. február 18-án kezdődtek meg a tárgyalások Ukrajna és az EU között.

(kiszo.hhrf.org)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.