A levegő bajnokaival is megismerkedhetnek

Különleges gépmadarak mellett a levegő számos hazai bajnokával is megismerkedhetnek a látogatók azon a repülőnapon, amelyet az ország egyik legszebb fekvésű repülőterén, Dunakeszin rendeznek meg május 21-én.

MNO
2011. 05. 09. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar repülés úttörőjének tartott Kvasz András 1910-es gépének másolata, valamint Besenyei Péter Corvus Racer repülője adja majd a történelmi „léghíd” két pillérét a Legendák a levegőben 2011 elnevezésű rendezvényen, amelyre a látványosságok mellett számos érdekes programmal készülnek a szervezők.

A meghívott vendégek között van Asztalos István Világkupa-győztes ejtőernyős bajnok, Gulyás György vitorlázó világbajnok, Szilágyi János és Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnokok, Révy László – Kvasz András gépének másolatát is megépítő – oldtimer szakértő és pilóta, Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok és Guinness-rekorder, valamint Mészárovics György, a legtöbb ugrást végrehajtó magyar ejtőernyős. A legkiválóbb műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők műsorát a Honvédelmi Minisztérium látványos bemutatója teszi még színesebbé.

Látható lesz a hazai polgári közlekedés első, legendás LI-2-es géptípusa – tudatták a szervezők. A légtérbe az éppen aznap úton levő Besenyei Péter műrepülő világbajnok is „beköszön”: néhány látványos mutatvánnyal örvendezteti meg a közönséget. A rendezvény fő támogatója, a Mitsubishi a repülőtér területén kialakított off-road pályával készül, ahol a kalandvágyók kipróbálhatják a legújabb terepjárókat. Nem csak a szakma képviselői birtokolhatják a levegőt, a szervezők sétarepülést is ajánlanak az érdeklődőknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.