A pártnak lehet, hogy teljesen mással van baja?

Újabb vita várható a Híd és a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) között. Ezúttal a kisebbségi nyelvhasználati törvénnyel kapcsolatban vannak nézeteltérések. A Híd kompromisszumos 15 százalékos kvótája ugyanis elfogadhatatlan a KDH számára.

MNO
2011. 05. 15. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Számunkra nagy problémát jelent a kvóta csökkentése. 15 és 20 százalék közötti kompromisszumot szeretnénk elérni” – mondta a SITA hírügynökségnek Pavol Ábrahám. A KDH alelnöke 18 százalékos kvótát szeretne a törvényben.
„A kompromisszum a 15 százalék, mi ugyanis eredetileg 10 százalékos küszöböt szerettünk volna” – reagált Solymos László. A Híd frakcióvezetője hozzátette: „A KDH tudja, hogy ez a törvény számunkra nagyon fontos. Ha nem ért egyet a küszöb csökkentésével, akkor a pártnak nem a százalékokkal van baja, hanem valami teljesen mással.”

A KDH szeretné elérni, hogy az egészségügyi intézményekben ne legyen kötelező a kisebbségi nyelvhasználat. Ott, ahol csak az orvos és a nővér van jelen, és egyik sem beszéli a kisebbség nyelvét, akkor tolmácsot kellene biztosítani, amire nincs keret – érvelnek. Ebben a kérdésben a Híd nyitott a tárgyalásra.

A parlament májusban második olvasatban tárgyalja a törvénytervezetet.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.