A portugálok nem tudják tartani a határidőket?

A portugál Diário de Notícias idézte a Bloomberg Global Poll újabb negyedéves felmérését a görög és a portugál mentőövről. A megkérdezett befektetők 85, illetve 59 százaléka ennek alapján biztosra veszi, hogy sem a görögök, sem a portugálok nem lesznek képesek tartani mentőövük fizetési határidőit.

2011. 05. 14. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Wilhelm Schroeder – a több mint 120 milliárd eurónyi értékpapír-állománnyal rendelkező – Schroeder Equities GmbH vezetője – úgy látja, hogy a három uniós tagállam közül egyik sem lesz képes teljesíteni a nekik megajánlott segélycsomagot. A többi befektető szerint folyamatosan romlik a három ország hasonló értékelése az év első harmada óta.

Mint emlékezetes, tavaly májusban a görögök 110 milliárd eurót, az írek novemberben 85-öt kaptak, a portugáloknak pedig 78 milliárdot ajánlott az EU, az EKB és az IMF az államcsőd elkerülése érdekében.

(dn.pt, jornaldenegocios.pt, publico.clix.pt, diarioeconomico.com – Portugália)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.