A régió bevonásával több ezer új utassal számol a Malév

Évente több ezer új utassal számol a Malév Debrecenből és vonzáskörzetéből, miután a légitársaság közvetlen buszjáratokat közlekedtet a cívisváros és a Liszt Ferenc repülőtér között.

MNO
2011. 05. 09. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gergye Ottó, a Malév kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hétfői debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: március végétől Debrecen mellett Miskolcról, Szegedről és Pécsről szállítja buszokkal utasait a Malév. A buszjárattal utazókat ugyanazok a jogok illetik meg, mint bármely más, légi járattal közlekedő utast. Ez a szolgáltatási biztonság tapasztalataik szerint főleg az üzleti célból közlekedők számára fontos – emelte ki.

Az utasjogokat részletezve elmondta: a debreceni induláskor már megtörténik az utasok regisztrációja (check-in), így Budapestre, mint átszállási pontra érkeznek, ahol gyorsabban átjutnak a különféle ellenőrzési pontokon. Ugyanez vonatkozik a járatok esetleges késésére is: a légitársaságnak kötelessége biztosítani az utas eljutását a célállomásra vagy akár szállást is biztosítani neki.

A négy magyar város nemcsak a különféle légitársaságok, de így az utazási irodák desztinációi közé is felkerültek, így akár New Yorkból is lehet közvetlenül Debrecenbe foglalni repülőjegyet – jelezte a Malév kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. Mivel a szolgáltatás még csak néhány hete indult, Gergye Ottó szerint nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az elmúlt időszak adataiból. Mint mondta, a mostani járat egyben piackutatási célt is szolgál, és majd a nyári turistaszezon végeztével lehet kiértékelni az első adatokat.

Az MTI érdeklődésére a szakember elmondta: egy diszkont-légitársaság esetleges debreceni járata nem jelentene számukra konkurenciát, hiszen a „fapadosok” sem a célállomások számában, sem az utasjogok biztosítása terén nem tudják felvenni a versenyt a Malévval.

Pajna Zoltán alpolgármester a debreceni repülőtérre irányuló menetrend szerinti járatokat firtató kérdésre elmondta: a Malév szolgáltatása az utasszám-generálásban az első lépésnek tekinthető. Szavai szerint a város fő célja, hogy dokumentálható legyen: van kereslet a régióból a légi közlekedésre.

A Malév buszai Debrecen és Budapest között naponta háromszor közlekednek mindkét irányban. A járatokat az érvényes foglalással rendelkezők június 30-ig ingyen vehetik igénybe, de a magasabb árkategóriájú jegyet váltó üzleti partnerek számára az a jövőben is térítésmentes marad.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.