A szlovákiai reformátusok csatlakoztak a magyar egyházhoz

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház fenntartással csatlakozott az egységes Magyar Református Egyházhoz – erről az egyház szombaton lezárult zsinata döntött a szlovákiai Tornaljához közeli Hanván.

MNO
2011. 05. 15. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az egyház döntött fenntartással való csatlakozásáról az azonos kálvinista hiten és hitvallásokon, történelmi múlton és liturgiai nyelven alapuló, regionális, határon átnyúló egyházi közösséghez, szavatolva és védve a szlovák reformátusok jogait. A döntés szem előtt tartja a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egységének megőrzését. E szavazás után a zsinati képviselők egy része, két egyházmegye képviselői, Marián Hamari püspökhelyettes vezetésével elhagyta a zsinat ülését” – olvasható a zsinat eredményéről és lefolyásáról kiadott sajtónyilatkozatban, amelyet Molnár Sándor püspöki főtanácsos juttatott el vasárnap az MTI pozsonyi tudósítójához.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.