A szórakozóhelyek többsége megbukott az ellenőrzésen

A Tolna megyei szórakozóhelyek 80 százalékánál talált hiányosságokat a katasztrófavédelem az elmúlt három hónapban, a budapesti West-Balkánban történt tragédia nyomán végzett ellenőrzéseken.

MNO
2011. 05. 10. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgált 42 szórakozóhely többségében nem tudták, ott hányan tartózkodhatnak, és azt sem, hogy az adott pillanatban hányan vannak a létesítményben – mondta Mácsai Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató a Tolna Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek közös sajtótájékoztatóján kedden, Szekszárdon. Közlése szerint a maximális létszám mindössze tíz helyszínen volt becslés alapján megállapítva, két esetben zárva találták a vészkijáratokat, három helyszínen pedig éghető anyagból készült a menekülési útvonal burkolata.

A hiányosságok miatt nem zártak be szórakozóhelyet, öt esetben azonban tűzvédelmi bírságot szabtak ki. Mácsai Antal hozzátette: ezt követően évente kétszer ellenőrzik majd a szórakozóhelyeket, egy alkalommal a rendezvények ideje alatt.

Az átfogó ellenőrzést azt követően végezték el Tolna megyében, hogy 2011. január 15-én a budapesti West-Balkán szórakozóhelyről kiáramló tömegben három fiatal lány életét vesztette; halálukat fulladás okozta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.