A tagok nem civakodtak az alapkamattal kapcsolatban

A monetáris tanács egyhangúan határozott a 6,00 százalékos alapkamat tartásáról. Simor András MNB-elnök emellett illúziókról is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/784357">• Nem hozott váratlan döntést a monetáris tanács</a></strong>

MNO
2011. 05. 16. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A monetáris tanács egyhangúan határozott a 6,00 százalékos alapkamat tartásáról – jelentette be Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a kamatdöntő ülés után tartott hétfői tájékoztatón. A tanács előtt egyetlen javaslat volt, ami a 6,00 százalékos kamat tartására vonatkozott – fűzte hozzá az elnök. Így már a negyedik hónapja változatlan az alapkamat. Ebben az évben az infláció meghaladja a 3 százalékos inflációs célt, a jövő év végére, kamatemelés nélkül is megközelítheti a 3 százalékot – magyarázta Simor András.

Minden olyan döntés, amely azt az illúziót kelti a lakosságban, hogy az árfolyamkockázat elkerülhető, az hosszú távon károkat okozhat – felelte Simor András az MTI kérdésére hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten. Az árfolyamkockázatot csak akkor lehet kivenni a rendszerből, ha az adós a devizahitelt megszünteti – közölte a jegybank elnöke. A sajtóban kiszivárgott információk szerint a formálódó megállapodás, amely a kormány és a bankszövetség között jönne létre, a svájci frank árfolyamát 190 forint körüli, az euróét pedig 265 forint körüli szinten rögzítené.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.