Abbász: Ismerjék el a palesztin államot

<span id="ctl05_lbLead">A palesztin állam nemzetközi elismerése mellett szállt síkra Mahmúd Abbász palesztin elnök a The New York Times című amerikai napilap keddi számának véleményrovatában.</span>

MNO
2011. 05. 17. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Palesztin Hatóság elnöke szerint az ENSZ pozitív válasza lehetővé tenné a palesztinoknak, hogy ne legyőzöttekként, hanem egy megszállt ország állampolgáraiként akár a Nemzetközi Bíróságon (ICJ) léphessenek fel a zsidó állammal szemben. „Nem várhatunk örökké, miközben Izrael egyre több telepest küld Ciszjordániába” – írta a lap hasábjain Abbász.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök előző nap a parlament előtt ragaszkodott ahhoz, hogy a palesztinok csak az Izraellel való tárgyalások eredményeként hozhassák létre államukat. Kijelentette, hogy Izrael kész fájdalmas kompromisszumokra, de megtartaná Jeruzsálemet oszthatatlan fővárosának.

A palesztinok Ciszjordánia, a Gázai övezet és Kelet-Jeruzsálem területén hoznák létre független államukat, így elutasították az izraeli kormányfő javaslatait. Netanjahu pénteken találkozik Barack Obama amerikai elnökkel Washingtonban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.