Agyonlőtték az ezredest

Terroristák lelőttek szerdán egy tunéziai ezredest és egy katonát, de közülük is elestek ketten a tűzharcban – jelentették be hivatalos források.

MNO
2011. 05. 18. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tunéziai forradalom januári győzedelme óta ez az első eset, hogy az országban valaki terroristák áldozatául esett. A helyi média feltételezi, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet észak-afrikai szárnya újította fel a tevékenységét.

Vasárnap már őrizetbe vettek két személyt, akiknél robbanóövet és gránátokat találtak, és róluk is azt gyanítják, hogy az al-Kaidának dolgoztak. A szerdai incidens az ország északi részében, az algériai határtól mintegy 130 kilométerre történt. A sajtó beszámolója szerint a fegyveresek támadtak rá a katonákra. Megsebesült két civil is.

A megsemmisített terroristáknál líbiai útlevelet találtak, és robbanóövet viseltek. A tuniszi rádió szerint egy kilencfős csoport tagjai voltak. A többiek algériaiak és tunéziaiak. A hadsereg helikoptereket küldött a térségbe a csoport felkutatására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.