Amerikai álom: 39 év alatt huszonötezer hamburgert evett

Huszonötezredik hamburgerének megevését ünnepelte kedden egy férfi az Egyesült Államokban – stílszerűen hamburgerevéssel.

MNO
2011. 05. 18. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wisconsini Don Gorske 39 esztendeje eszik hamburgert, azóta, hogy először megkóstolta. A kóstoló elég alaposra sikeredett: rögvest kilenc hamburgert falt be, igaz, nem egyhuzamban. Először csak hármat, aztán még kétszer megismételte a triplázást a nap folyamán, mígnem bezárt az étterem.

Gorske már megette kenyere javát – 57 éves –, de nem tervezi, hogy változtat étrendjén. Átlagosan naponta két hamburgert fogyaszt el. „Továbbra is ez a kedvencem. Semmi sem változott 39 év alatt, minden nap várom, hogy mikor ehetem meg hamburgerjeimet” – mondta.

Jubileumi hamburgerezését Fon du Lacban tartotta, és természetesen nemcsak ő ünnepelt, hanem őt is: mind a gyorsétterem, mind pedig vendégei éltették teljesítményéért, amely Guinness-rekorderré tette már három évvel és kétezer hamburgerrel ezelőtt. A férfi ennek ellenére nem kövér; ellenkezőleg: makkegészséges, koleszterinszintje alacsony.

A 39 év alatt csupán nyolc napja volt hamburgermentes, legutóbb azért kellett nélkülöznie kedvenc ételét, mert egy többnapos ünnepre nem vásárolt be eleget előre. Feleségének nem sok gondja van a főzésre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.