Áramszünet a Nyugat-Balaton térségében

Több száz fogyasztót érintő kábelhiba történt vasárnap reggel a Nyugat-Balaton térségében, az elsősorban Balatongyörökön és Gyenesdiáson tapasztalt fennakadást várhatóan kora délutánra sikerül megszüntetni – tájékoztatta az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense az MTI-t.

MNO
2011. 05. 15. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyházi Nikoletta közölte: Balatongyörökön egy több települést ellátó transzformátorkörzetben történt a kábelhiba, és a környéken legfeljebb ezer háztartásban okozott hosszabb-rövidebb áramkimaradást. A szolgáltató szakemberei folyamatosan kapcsolták át más irányból érkező betápláló vezetékekre az érintett fogyasztókat, így nem sokkal 12 óra után már csak 180 háztartásban volt fennakadás.

Hozzátette, hogy a hibás vezetékszakaszt ki kell ásni, de a javítás várhatóan néhány órán belül megtörténik. A próbakapcsolások után – a tervek szerint kora délutánra – minden fogyasztónál helyreállhat az áramszolgáltatás a Nyugat-Balaton körzetében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.