Arra szólította fel híveit, hogy gyilkolják meg Obamát

Oszama bin Laden, az al-Kaida május elején likvidált vezére meg akarta gyilkoltatni Barack Obama amerikai elnököt – jelentette pénteken amerikai hivatalos forrásokra hivatkozva az ABC News. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/783784" target="_blank">• Amerikai nyomozók kihallgatták Bin Laden három özvegyét</a></strong>

MNO
2011. 05. 13. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök elleni merénylet szándékáról az amerikai biztonsági szolgálatok abból az egymillió oldalnyi adatból értesültek, amit különböző elektronikus adathordozókon a lelőtt terroristavezér abbotábádi rejtekhelyén zsákmányoltak a bin Ladent megölő kommandósok. Az információkból az ABC News forrásai szerint az amerikaiak tíz nap alatt többet tudtak meg az al-Kaidáról, mint az elmúlt tíz év alatt.

Az amerikai televíziót tájékoztató források szerint bin Laden kézírásos feljegyzéseiben arra szólította fel híveit, hogy gyilkolják meg Obamát és hogy zavarják meg a 2012-es elnökválasztást. A bin Ladenről a rejtekhelyén készült videofelvételek tanúsága szerint a terroristavezér mindig gyorsan csatornát váltott, amikor Obama jelent meg a képernyőn.

Obama komolyan veszi

Barack Obama egy miami tévécsatornának kijelentette, hogy az amerikai biztonsági szervek komolyan veszik azokat a fenyegetéseket, amelyeket az al-Kaida terrorszervezet Kelet-Afrikában aktív, Sabaab nevű csoportja intézett a Kenyában élő (mostoha) nagyanyja, Sarah Obama ellen. Maga a 88 éves hölgy, aki Kogelo kenyai faluban él, nemrégiben az ABC-nek úgy nyilatkozott, hogy az élete egyáltalán nem változott meg bin Laden likvidálása után és a mozgásában sem korlátozták.

Kenyai rendőrségi források szerint ugyanakkor Sarah Obama házát a Sabaab fenyegetése miatt folyamatos és megerősített megfigyelés alatt tartják. A Sabaab egyik vezetője, a 27 éves, Alabamában született Omar Hammami (akit a szervezeten belül Abu Manszúr al-Amrikinek szólítanak), a héten közzétett üzenetében megfenyegette az amerikai elnököt. „Ma emlékeztetjük Obamát és a többi haverját, hogy rossz háborúba kezdtek” – mondta Hammami.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.