Átadták a kulcsokat a Kökiben

Kulcsátadó rendezvényt tartottak szerdán a budapesti Kőbánya-Kispest metróvégállomáson és vasútállomáson épülő Köki Terminálban.

MNO
2011. 05. 18. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 60 ezer négyzetméternyi, bérbe adható kereskedelmi terület 80 százalékának már van bérlője, ők vették át a területüket végső kialakításra, hogy szeptember közepén megnyílhasson a létesítmény – mondta László Márton, a beruházó R-CO Zrt. igazgatója a helyszínen. Kovács Róbert (Fidesz–KDNP), Kőbánya polgármestere a főváros déli kapujának nevezte a terminált, amelynek elkészültével kulturáltabb kiszolgáláshoz jutnak az agglomerációból a fővárosba ingázók is. Jelezte, hogy a repülőtéri gyorsforgalmi útról is meg lehet közelíteni a Kökit.

Gajda Péter (MSZP), Kispest polgármestere hangsúlyozta, hogy a Kökiben több ezer munkahely létesül. A beruházás 30-40 milliárd forintba kerül, ebben szerepel a metró- és a vasútállomáson túl egy buszvégállomás, hétezer négyzetméternyi iroda, 1900 férőhelyes mélygarázs, és egy külön P+R parkoló is – ismertette a beruházó.

Az irodák bérleti díja havonta és négyzetméterenként 10-11 euró. Az 500 négyzetméteresnél nagyobb üzletek már elkeltek. A bérbeadást és az üzemeltetést a Jones Lang LaSalle végzi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.