Az erdőket eltüzelő erőműveket már idén korlátozzák

Magyarországnak fel kell készülnie a villamos energiát termelő napelemek gyártására és telepítésére, mivel az évtized második felében jönnek a jobb hatásfokú ilyen eszközök, és ezzel a megtérülés is jelentősen lerövidül – mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége által rendezett konferencián kedden, Budapesten.

MNO
2011. 05. 17. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg társadalmi vitán lévő nemzeti energiastratégiáról az államtitkár elmondta, hogy az évtized végéig még növekedni fog a földgázzal előállított villanyáram mennyisége, de az erdőket eltüzelő biomassza-erőműveket az idén már korlátozza az állam.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.