Bár a világ folyamatosan változik, erre továbbra is szükség van + Képriport

A család az életet meghatározó együttléti forma, jelentősége a XXI. században is igen nagy – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter vasárnap Budapesten.

MNO
2011. 05. 15. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága által a családok nemzetközi napja alkalmából szervezett majálison a tárcavezető hangsúlyozta: bár a világ folyamatosan változik, továbbra is szükség van a szerető, törődő családra.

Soltész Miklós államtitkár az eseményen kiemelte: megalakulásakor az új kormány a családok támogatását tűzte ki egyik legfontosabb céljaként. Ezért életvédő kampányt indítottak, amelyben a várandós nőket arra biztatják, hogy mindenképpen szüljék meg, és ha nem tudják fölnevelni, inkább adják örökbe gyermeküket; valamint családbarát munkahelyek kialakítását szorgalmazzák a család és a munka összeegyeztetésének megkönnyítésére – mondta. Az államtitkár köszönetet mondott mindazoknak, akik gyermeket vállalnak, és ezzel egyben tartják a nagy családot, az országot.

A rendezvényen Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese és Oberfrank Pál színművész beszámolt az általuk indított Három királyfi, három királylány mozgalomról, amelynek keretében a házakra kitűzött zászlóval jeleznék a gyermekek születését.

Kopp Mária felidézte: a zászló mindig is a győzelem jele volt, és egy gyermek születése „mindannyiunk győzelme”. Remélhetőleg országos mozgalommá válik a kezdeményezés – fogalmazott, hozzátéve: nem új az ötlet, mivel Olaszországban, Ausztriában és Németországban is vannak hasonló programok. A rendezvényen bemutattak néhány zászlót, amely a mozgalom pályázatára készült.

Soltész Miklós bejelentette: a családok támogatásának újabb jeleként kezdeményezik a zászlók eljuttatását a kórházakba, szülészetekre, amivel azt az üzenetet szeretnék közvetíteni, hogy minden gyermek élete fontos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.