Befejeződött a mederrendezés

Befejeződött a Dunakömlődi főcsatorna mederrendezése, a munkának köszönhetően jelentősen csökkent a csatorna vízgyűjtőjén a belvízzel elöntött területek nagysága – közölte a Duna-Sió Vízi Társulat szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 11. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társulat állami támogatással, 12 millió forintos beruházással a csatorna 11 kilométeres szakaszán végzett mederkotrást, valamint két műtárgyat – egy zsilipet és a Madocsa térségében található hidat – tisztítottak meg – mondta Wolfart János projektvezető. A kotrásnak köszönhetően a csatorna vízszintje helyenként másfél méterrel is apadt, így jobban elvezette a belvizeket. A térségben – Bölcske és Madocsa környékén – korábban mintegy 600 hektárnyi belvizes terület 100 hektárra csökkent. A gazdálkodók csak a csatorna mederkotrása után tudták betakarítani a kukoricát. A szakember hozzátette: a Tolna megye keleti felén működő vízi társulat területén változatlanul a Sárközben okoz gondot a belvíz.

A Szekszárd-Bátai főcsatorna komplex vízrendezése a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közel 600 millió forintos beruházásával, európai uniós forrásokból várhatóan az nyáron kezdődik meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.