Beleerősít a Toyota

Helyreáll a márciusi kettős természeti katasztrófa miatt felborult rend a Toyota európai üzemeiben, a termelést júniusra futtatják fel – közölte a társaság kedden.

MNO
2011. 05. 17. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Japánban történt földrengés és szökőár-katasztrófa miatt Európában is felbomlott az alkatrész-ellátási lánc, áprilisban és májusban öt európai Toyota-gyárban kellett visszafogni a termelést. Visszaesett az értékesítés is, a kontinensen 70 ezer Toyota és Lexus márkájú kocsit szállítottak le a kereskedőknek áprilisban, míg az első negyedévben 75 ezer volt a havi átlag.

A termelés végül a vártnál hamarabb állhat helyre, a lengyelországi, törökországi, walesi és angliai Toyota-üzemben már a következő hónapban elérik a katasztrófa előtti szintet. A franciaországi gyárban már hétfőn a korábbi rend szerint folyik a termelés. Az Egyesült Államokban is lendületet vesz a Toyota, júniusra a jelenlegi 30 százalékról 70 százalékra emelkedik a kapacitások kihasználtsága. A hazai gyárakban is júniusra érik el a 70 százalékot – közölte a japán gépjárműgyártó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.