Berki nyerte a moszkvai Világkupát

A világ- és ötszörös Európa-bajnok Berki Krisztián megnyerte a lólengés szombati döntőjét a tornászok moszkvai Világkupa-versenyén.

MNO
2011. 05. 14. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint Berkinek – aki a selejtezőből is első helyen került a fináléba – a pontszámkijelző meghibásodása miatt 5-6 percet kellett várnia a pódiumon arra, hogy előadhassa gyakorlatát, de mindez nem zavarta meg, és hibátlan bemutatót produkált, amelyre 15,675 pontot kapott.

„Már a melegítésnél tudtam, hogy minden rendben lesz, megcsináltam a szokásos fogásokat, és vártam a szólítást. Úgy érzem, jobb gyakorlatot mutattam be, mint a selejtezőben, ezt a pontszámom is mutatja. Hiába volt anyagerősebb ausztrál riválisom gyakorlata, az én hibátlan bemutatóm elég volt az aranyéremhez” – nyilatkozta a 26 éves tornász.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.