Biztatóak a foglalások

Csökkent Európa legnagyobb utazási irodájának, a német TUI-nak a vesztesége októberrel kezdődő üzleti évének első félévében: az adózás utáni veszteség 290 millió euró lett, ötödével kevesebb az előző év azonos időszakinál.

MNO
2011. 05. 10. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság keddi közlése szerint az árbevétel 5 százalékkal, 5,9 milliárd euróra emelkedett. Tavaly október–december között adózás után 94 millió euró vesztesége keletkezett a TUI-nak az egy évvel korábbi 166 milliós hiányt követően, míg a bevételek 2,9 milliárd euróról 11 százalékkal, 3,3 milliárd euróra nőttek.

A TUI szerint az év második felében be lehet hozni a tunéziai és egyiptomi zavargások okozta, csaknem 33 millió eurós bevételkiesést, elemzők az üzleti év végére 204 millió euró körüli adózott eredményt várnak.

A TUI vezetője, Peter Long szerint rugalmas üzleti modelljüknek köszönhetően jól reagáltak az észak-afrikai helyzetre, és a keresletnek megfelelően kibővítették spanyol-, görög- és törökországi kínálatukat. Hozzáfűzte: a nyári foglalások is biztató képet festenek, az előző évvel összehasonlítva várhatóan többen utaznak majd a TUI-val.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.