„Bombaváros”: az egész környéket le kellett zárni

Lezárta a rendőrség Kecskeméten a Kerkápoly utca végén található parkot és környékét, ahol hajnalban bombára hasonlító tárgyat talált egy helyi lakos – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden reggel az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 31. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a járókelő nem sokkal hajnali fél öt előtt tett bejelentést arról, hogy gyanús dobozt fedezett fel egy padhoz láncolva a megyeszékhely belvárosában található zöldterületen. Miután a helyszínre érkező rendőrök megállapították, a tárgy valóban bombára hasonlít, értesítették a tűzszerészeket, akiknek kiérkezéséig a park területét lezárták, és az érintett területet jelenleg is biztosítják – tette hozzá a sajtószóvivő.

Nemrégiben hasonló eset történt egy kecskeméti általános iskola udvarán is, ahol egy bombának látszó, csőszerű szerkezetre bukkant az intézmény gondnoka. A gyanús tárgyat az épület kiürítését követően a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítettek. A művelet erős hanghatással járt ugyan, ám a szakértői vélemények alapján a csőben robbanószer nem volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.