Brutális mészárlás: két gyereket is lefejeztek

Feltételezések szerint a Los Zetas mexikói drogkartell fegyveresei mészárolták le azt a 29 embert, akinek holttestét vasárnap találták meg a guatemalai rendőrök az ország északi részén, a mexikói határ közelében egy tanyán.

MNO
2011. 05. 16. 3:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Libertad településhez tartozó, Los Cocos nevű mezőgazdasági birtokon a rendőrök és a katonák tovább folytatják a kutatást újabb áldozatok után – mondta vasárnap Rony Urizar ezredes, a guatemalai hadsereg szóvivője. Bejelentése szerint katonai egységeket is vezényeltek a határőrizet megerősítésére, hogy megakadályozzák a gyilkosok Mexikóba menekülését, s légi megfigyelők is részt vesznek a mészárlás elkövetői után indított kutatásban.

Az áldozatokat – többségüket lefejezték – még nem azonosították, de valószínűsítik, hogy valamennyien a birtokon dolgoztak, amely Haroldo Waldemar León Lara tulajdona, akit viszont egy nappal előbb, szombaton gyilkoltak meg Flores külvárosában, Petén tartományban. Az áldozatok között van két gyerek és két nő is.

León Lara földbirtokos Juan José León – alías „Juancho León” – testvére volt, aki Guatemala keleti részének kábítószerpiacát uralta egészen 2008-ig, amikor a Los Zeta klán bérgyilkosai tíz társával együtt megölték. A guatemalai rendőrség feltételezése szerint a szombati gyilkosság is a mexikói kartell számlájára írandó.

A hatóságok szerint ez volt a legvéresebb mészárlás a polgárháború befejezése (1996) óta.

(MTI, Fox News)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.