Cristiano Ronaldo már most csúcstartó

Már 39 bajnoki találatnál tart Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál támadója, aki így egy fordulóval a spanyol labdarúgó-bajnokság vége előtt a góllövőlista abszolút csúcstartója lett.

MNO
2011. 05. 16. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves játékos a Villarreal elleni két találatával megelőzte Telmo Zarrát és a mexikói Hugo Sánchezt, előbbi az 1950/51-es, utóbbi az 1989/90-es szezonban ért el 38 gólt. A Marca és a spanyol hírügynökség (EFE) szerint Ronaldo már rekorder, más számítások szerint viszont csak 38 gólnál jár. A harmadik fordulóban ugyanis úgy talált be szabadrúgásból, hogy a labda megpattant csapattársa, Pepe hátán. Ronaldo a legutóbbi három mérkőzésén kilencszer volt eredményes.

A szezonbeli összes találatot tekintve már a Villarreal elleni meccs előtt megelőzte a Real Madrid egykori magyar klasszisát, Puskás Ferencet, aki legjobb idényében 47 gólig jutott a Real Madrid színeiben. Ronaldo jelen pillanatban 52 (vagy 51) találatot jegyez, ebből hétszer a spanyol Király Kupában, hatszor pedig a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában volt eredményes.

A bajnoki találatok tekintetében a portugál sztár alaposan ellépett legfőbb vetélytársától, az FC Barcelona argentin futballzsenijétől, Lionel Messitől, aki eddig 31 találatot ért el a Primera División 2010/2011-es idényében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.