Csaknem húszmilliárd forint kártérítést fizet

Csaknem húszmilliárd forint (105 millió dollár) kártérítést fizet a LimeWire fájlcserélő szolgáltatás, miután megállapodás született a zenei kalózkodás miatt ellene indított perben.

MNO
2011. 05. 13. 17:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2000 augusztusában indult fájlcserélő (peer to peer, P2P) alkalmazást az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA) perelte be 2006-ban, miután az ingyenes és a fizetős kliensszoftver arra épült, hogy a többmilliós felhasználói tábor megossza egymás zenei könyvtárait. A limewire.com működését tavaly októberben függesztették fel, és öt hónappal később meg is született a fájlcserélő ellen fellépő 13 zenei vállalatnak kedvező ítélet.

A zenei kalózkodás felszámolásáért harcoló szervezetek elégedettek a New York-i bíróság ítéletével, mert szerintük a LimeWire óriási károkat okozott a zeneiparnak, ezrek kerültek miatta az utcára, és így a feltörekvő előadók is kevesebb lehetőséghez jutottak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.