Csökkent a fővárosi panellakások ára

Az idei első négy hónapban 206 ezer forintra csökkent az egy évvel korábbi 207 ezer forintról a budapesti panellakások négyzetméter ára – közölte a Duna House értékesítő hálózat kedden.

MNO
2011. 05. 17. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyakorlatilag változatlan fajlagos árat azzal magyarázza a társaság, hogy az idén január–februárban alig volt forgalom, mivel a vevők kivártak. Arra spekuláltak, hogy a kilakoltatási moratórium lejártával esni fognak az árak. Márciustól viszont megszűnt ez a várakozás, és újra élénkült a piac.

A panellakások piaci átlagára egy év alatt 9,34 millió forintról 9,12 millió forintra csökkent. A vásárlók háromnegyede az 5–10 millió forint közti lakásokat keresi, míg a maradék egynegyed a 10–15 millió forint közöttieket. A legkeresettebb panellakástípus Budapesten a 45 négyzetméter körüli.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.