Dél-Korea nagyszabású hadgyakorlattal válaszol

Dél-Korea egyik parányi szigetének novemberi észak-koreai lövetése óta legnagyobb szabású hadműveletét kezdte meg hétfőn – közölték katonai vezetők.

MNO
2011. 05. 16. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész héten át tartó hadgyakorlaton több ezer katona, köztük kétezer tengerészgyalogos vesz részt az ország délkeleti részén lévő Phohang kikötőváros környékén – közölte a védelmi minisztérium. Bevetnek többtucatnyi vadászgépet és tengeralattjáró-elhárító csatagépet, 15 hadihajót és 21 partra szálló páncélost – mondta el egy minisztériumi szóvivő.

Tavaly novemberben az észak-koreai tüzérség ágyúzta a Sárga-tengeren lévő part menti Jonpjong szigetét. A támadásban két katona és két civil meghalt. A múlt év márciusában egy másik incidens is fokozta a két Korea között amúgy is feszült légkört. Szöul azt állítja, hogy 2010 márciusa végén egy észak-koreai tengeralattjáróról kilőtt torpedó süllyesztette el egyik korvettjét, 46 tengerész halálát okozva. Phenjan ezt tagadja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.