Döntetlen a zöld-fehér derbin

<p>A magyar labdarúgó NB I 29. fordulójának záró mérkőzésén a Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Ferencvárossal. A budapesti együttes ezzel megőrizte harmadik helyét a tabellán, de továbbra is nagy harcban áll a Debrecennel és a Zalaegerszeggel, míg a Haladás jelenleg a kilencedik.</p>

Pintér Patrick
2011. 05. 15. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

HALADÁS–FERENCVÁROS 1-1 (0-0)
Szombathely, 5500 néző. Vezette: Andó-Szabó.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Nagy II G., Guzmics, Tóth P. – Nagy I G. (Sluká, 77.), Iszlai, Simon Á., Halmosi – Sipos N. (Molnár B., 79.), Fodrek (Simon A., 85.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
FTC: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Tutorics, Junior – Sztanics, Józsi, Morales (Dragóner, 86.), Rósa D. – Schembri (Abdi, 77.), Pölöskey (Heinz, 52.). Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Iszlai (50. – 11-esből), ill. Rósa D. (60.).
Kiállítva: Nagy II G. (76.), ill. Heinz (91.).

Nagy lehetőséget szalasztott el a Haladás a 19. percben, amikor Csizmadia buktatta Nagy I Gábort a tizenhatoson belül, amiért Andó-Szabó játékvezető jogosan büntetőt ítélt, ám Tóth Péter a kapu fölé emelt 11 méterről. A második félidő elején újabb tizenegyeshez jutott a házigazda, amikor Balog Z. Halmosi lábát kaszálta el. Iszlai könnyed mozdulattal értékesítette is a tizenegyest, ezzel vezetett a Haladás. A Fradi azonban nem adta fel, s tíz percen belül siker is koronázta próbálkozásait: Rósa távoli bombájával egyenlített a fővárosi együttes. A hátralévő fél órában már kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, csupán Nagy II G. és Heinz kiállítása borzolta még a kedélyeket, a vége így is pontosztozkodás lett.

Az élmezőny:
1. Videoton 61 pont
2. Paks 53
3. Ferencváros 47
4. Debrecen 46
5. Zalaegerszeg 45

A góllövőlistát a 24 gólos Alves (Videoton) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.