Egy atomerőművet is fenyeget a Mississippi + Képek

Nyolc olajfinomítót és egy atomerőművet fenyeget bezárással a Mississippi alsó folyásának áradása, amely miatt emberek ezreit kellett kitelepíteni és gátakat felrobbantani, hogy a víz inkább a szántóföldeket, mint a sűrűn lakott településeket árassza el.

MNO
2011. 05. 14. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszélyeztetett finomítókban állítják elő az Egyesült Államokban felhasznált benzin 12 százalékát és más üzemanyagokat is. A több évtizedes rekordokat döntögető áradás, amely néhány napja Memphisnél tetőzött, most Baton Rouge-t és New Orleanst fenyegeti.



Az Egyesült Államokat idén már öt olyan természeti csapás – tornádó, vihar, áradás – érte, amelyek egymilliárd dollárnál nagyobb kárt okoztak – írta pénteken a USA Today. Ebből három áprilisban pusztított az országban.



A lap szerint az időjárási viszontagságok az elmúlt három év mindegyikében rekordnagyságú, mintegy tízmilliárd dolláros veszteséget okoztak az országnak, de az idei év – a korán kezdődött csapások miatt – minden előző esztendőn túltehet a károk mértékét illetően.


Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.