Egy fenntarthatóbb és betegbarátabb egészségügy jön létre

Az uniós országok elektronikus egészségügyi rendszerének fejlesztésével fenntarthatóbb és betegbarátabb lesz az egészségügy – jelentette ki Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden az MTI-nek adott interjújában. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/782917" target="_blank">• Szócska: Valakinek az az érdeke, hogy zavart keltsen</a></strong>

MNO
2011. 05. 10. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország soros uniós elnökségéhez kapcsolódva eHealth Week elnevezéssel az egészségügy informatikai fejlesztéséről háromnapos konferencia kezdődött kedden Budapesten. Az egészségügy elektronikus megoldásaival foglalkozó tanácsadó testületének, az eHealth munkacsoportjának Magyarország is tagja, mint Szócska Miklós elmondta, a munkacsoport keddi ülésének egyik legfontosabb megállapítása, hogy minden elektronikus egészségügyi megoldásnak a betegek érdekeit kell szolgálnia. Ezzel kapcsolatban Szócska Miklós példaként említette, hogy Magyarországon a tervek szerint a közeljövőben bevezetik a papíralapú vényeket kiváltó elektronikus receptet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.