Egyházi kézbe került a Mészáros Lőrinc gimnázium

Augusztusban a Magyar Katolikus Egyház Egri Főegyházmegyéjének fenntartásába adja át a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumot eddig működtetője, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat – közölte Kovács Sándor, a testület fideszes elnöke a legutóbbi ülésen született határozat alapján.

MNO
2011. 05. 15. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei önkormányzat annak tudatában határozott így, hogy a katolikus egyháznak bővítési, fejlesztési elképzelései vannak a jászsági oktatási intézménnyel kapcsolatban, és ezt a lehetőséget a mostani fenntartónak a hosszú távú fennmaradás érdekében támogatnia kell – indokolta a döntést a politikus. Az egyházi intézmény nagyobb vonzáskörzetből tud tanulókat felvenni, és a remélhető bővülés azzal is jár, hogy az ott dolgozók munkahelye sem kerül veszélybe – tette hozzá. A dokumentum szerint a gimnázium és szakképző iskola valamennyi képzési formáját megőrzi.

Az Egri Főegyházmegyének mint új fenntartónak a jogszabályok alapján az új intézményére vonatkozó alapító okiratot kell készítenie, nyilvántartásba kell vetetnie, és meg kell kérnie a működési engedélyt az előírt dokumentumok megküldésével. A Mészáros Lőrinc középiskolában nyolc és négy évfolyamos gimnáziumi, öt évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai képzések folynak, igény szerint kollégiumi elhelyezéssel. Az iskolában 1173 diák tanul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.