Egyre kevesebb az álláskereső Győrben

Hetedével csökkent Győrben az álláskeresők száma – közölte az áprilisi statisztikai adatok alapján hétfőn Simon Róbert Balázs (Fidesz–KDNP) pénzügyekért felelős alpolgármester.

MNO
2011. 05. 09. 15:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hónapban 7663, míg egy évvel korábban 8867 volt a regisztrált álláskeresők aránya a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében, ami azt jelenti, hogy arányuk 8,7-ről 7,3 százalékra csökkent.

Hozzátette: februárban, márciusban és áprilisban egy cég sem jelentett be csoportos létszámcsökkentést, eközben a győri ipari park cégeinél jelentős munkaerő-felvétel indult, részben az elnyert állami támogatásoknak köszönhetően megvalósuló fejlesztések révén.

Győr gazdasága folyamatosan erősödik, amelyet jól jelez a befektetői tőke bizalma, a munkahelyteremtő beruházások növekedése és a munkanélküliek számának csökkenése – mondta a politikus.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.