Egyszerre fogtak el 33 áramtolvajt

Harminchárom áramtolvaj ellen indult eljárás Nyíregyházán; a tolvajok a rendőrség és a szolgáltató cég közös ellenőrzési akcióján buktak le – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 16. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati ellenőrzésen a harminchárom áramtolvajt előállították, s huszonkettő ellen büntetőeljárás indult, mert az ellopott áram értéke meghaladta a húszezer forintot – mondta Fülöp Gergely. A százados hozzátette: a kisebb értékre elkövetett lopások miatt tizenegy ember ellen szabálysértési eljárás indult, s közülük négynél álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei. A szóvivő tájékoztatása szerint a döntő többség a villanyórát megkerülve csatlakoztatta ingatlanát az elektromos vezetékrendszerre, de találtak olyan mérőt is, amelyről az elkövető levágta a zárópecsétet, hogy manipulálhassa az órát.

Az illegális bekötések – tette hozzá Fülöp Gergely – folyamatos életveszélyt jelentenek az elkövetők környezetében, mivel semmilyen biztonsági követelménynek nem felelnek meg, emellett rontják a szolgáltatás minőségét is. Ezért a rendőrség és a szolgáltató E.ON Zrt. rendszeresen ellenőrzi a szabolcsi településeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.