Ellopták, állatban, emberben is kárt tehet

Több mint öt és fél millió forint értékű rovarölő szert és gyomirtót lopták el ismeretlen tettesek a Fejér megyei Válon egy mezőgazdasági vállalkozás telephelyéről; a rovarölő szer az emberi bőrrel érintkezve vagy a szervezetbe kerülve veszélyes lehet – közölte a rendőrség kedden.

MNO
2011. 05. 17. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A telephelyen tárolt növényvédő szerek a bejelentő szerint a múlt pénteken még megvoltak, keddre virradóra azonban már nem találták őket. A tettes az őrzött telephely hátsó frontján ment be, kibontotta, majd távozása után visszadrótozta a drótkerítést – mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tájékoztatása szerint a raktárból 32 csomag ProNik elnevezésű, szilárd halmazállapotú gyomirtó és 60 liter Karate Zeon rovarölő szer tűnt el. Az előbbi emberre nem veszélyes, az utóbbi azonban az lehet.

A rendőrség kéri a gazdákat, hogy a kiszállítástól a felhasználásig gondoskodjanak az alkalmatlan kézbe kerülve veszélyes növényvédő szerek őrzéséről. Félő ugyanis, hogy a drága, különleges felhasználói engedélyhez kötött szerek megfelelő tudás nélküli felhasználása kárt tesz emberben, állatban, környezetben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.