Erdélyi gyermekeken segítenek

Szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére szeretetnapokat rendez a győri püspökség május 28–29-én Győrött.

MNO
2011. 05. 09. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

J. Kovács Andrea szervező, a püspökség sajtóreferense elmondta, hogy a szombati jótékonysági bált vasárnap szabadtéri fesztivál követi, amelynek programján a Kovásznáról érkező vendéggyermekek is előadják műsorukat. A színes rendezvénynek, amely éppen gyermeknapra esik, az Apor Vilmos tér ad otthont a Káptalandombon. Az érdeklődők találkozhatnak Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, aki csaknem két évtizede elindította a gyermekmentő missziót Erdélyben.

A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már hatvanegy helyszínen, köztük Gyulafehérváron és Torockón, Szovátán és Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2100-nál több nehézsorsú gyermeket gondoznak. Ezt a tevékenységet az elmúlt nyolc évben 37 millió forinttal támogatták a győri szeretetnapok résztvevői, akik műtárgyak felajánlásával, szponzorálással vagy éppen saját munkájukkal segítettek.

A szervezők az idén is számítanak a győri vendéglősök, cukrászatok, civil egyesületek és magánszemélyek támogatására – közölte J. Kovács Andrea, hozzátéve, hogy a kovásznai gyerekeket győri családok látják majd vendégül otthonukban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.