Erős földrengés rázta meg Costa Ricát

Erős földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 16 óra 47 perckor Costa Ricát.

MNO
2011. 05. 14. 4:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai földtani intézet pontosított adatai szerint a nyílt végű Richter-skálán mérve 6-os erejű földrengés epicentruma a fővárostól, San Josétól 25 kilométerre északnyugatra, fészke pedig 70 kilométeres mélységben volt. Áldozatokról vagy nagyobb anyagi károkról nem érkezett jelentés.

A föld mozgását érezni lehetett a közép-amerikai ország teljes csendes-óceáni partvidékén, s kevésbé ugyan, de a karib-tengeri oldalán is. Helyenként megszakadt az áram- és a mobiltelefon-szolgáltatás, San Joséban pedig elővigyázatosságból néhány közintézményből az utcára terelték az alkalmazottakat és az ügyfeleket.

A tektonikus lemezek találkozásánál és több helyi törésvonalon fekvő Costa Ricában 2009. január 8-án húsz ember vesztette életét egy 6,1-es erejű földrengésben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.