Ez már nem luxus – Hírhedt helyre került Strauss-Kahn

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) „figyelemmel kíséri” a Dominique Strauss-Kahn ügyével kapcsolatos eseményeket – közölte közleményében az alap, miután hétfőn az IMF kormányzótanácsa tájékoztatót hallgatott meg vezérigazgatója letartóztatásáról, az ellene felhozott vádakról.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784411" target="_blank"><strong>• Az IMF vezére egyelőre rács mögött marad + Képek</strong></a>

MNO
2011. 05. 17. 5:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Strauss-Kahnt a hétvégén nemi erőszak kísérletének gyanújával letartóztatták New Yorkban, majd vád alá helyezték. „Az IMF és a kormányzótanács továbbra is figyelemmel kíséri az eseményeket” – jelezte Caroline Atkinson IMF-szóvivő a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy a „szóbeli” tájékoztatást John Lipsky ügyvezető vezérigazgató és Sean Hagan jogtanácsos tartották a testület számára.

A luxusszállodákhoz szokott Strauss-Kahnt hétfőn este átszállították a hírhedt New York-i Rikers Island börtönbe, miután a bíró megtagadta óvadék ellenében való szabadlábra helyezését.

A rendőrség egy szállodai szobalány ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolja az IMF vezetőjét. Strauss-Kahnt bűnössége esetén az első két vádpont mindegyikéért, külön-külön 15-től 20 évig, a harmadikért pedig 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.