Ez nagy durranás lesz

Áprilisban jelent meg a New Seed 55 14 számos CD-je. A rockapunkobilly banda japán kiadónál lelt otthonra, s a lemezbemutatóra sem kell sokáig várni. Május 16-án az A38 Hajón mutatják meg, hogyan kell hangulatba hozni az erre a muzsikára éhező népeket.

Lippai Roland
2011. 05. 09. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak rendje és módja szerint megjelent a New Seed 55 nevű rockapunkobilly zenekar első CD-je. Noha a korábbi tervekkel ellentétben – amelyek márciusi starttal számoltak – április közepén jött ki az anyag egy japán kiadónál. A rövidke csúszásnak a japánt sújtó természeti katasztrófa volt az oka, de szerencsére a szigetországi kiadó ennek ellenére tudta teljesíteni a gyártást. Az anyagot a Revolver Sound stúdióban rögzítették, s igen jól szól. A felvételen hallható még a tavalyi évben kilépett énekesnő is. „Sokat dolgoztunk együtt, és szerettük volna, ha Niki is szerepel a lemezen” – mondta az MNO-nak Indy, a zenekar gitárosa.

Na de a lényeg: itt a lemez 14 nótával. Összesen 11 saját szerzemény – köztük az áprilisban megjelent videoklipes szám, a Monster Meeting és 3 feldolgozásnóta – szerepel a repertoáron.

Még nem tudjuk pontosan lemérni a CD fogadtatását, ugyanakkor tervezzük, hogy lesz egy lemezbemutató koncert – vázolja föl a terveket a zenész.

Mindebben a plusz jó hír az, hogy erre nem is kell sokat várni, mivel a műfaj kedvelőinek igazi gyönyörbombával kedveskedik az A38 Hajó. Május 16-án a New Seed 55 a Roger Miret and the Disasters (USA), a Civet (USA) zenekarok előtt mutatja meg, hogy rockapunkobilly-fronton mi a helyzet kis hazánkban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.