Facebookra cserélték a Bibliát – Like lett a lány neve

Míg korábban jellemzően a Bibliából választottak nevet az izraeli szülők, addig most egy „modernkori könyv”, a Facebook ihletett meg egy párt, amely a Like (tetszik) nevet adta kislányának.

MNO
2011. 05. 17. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Facebook forradalmat idéz elő napjainkban” – indokolta a különleges névválasztást az apa, megjegyezve, hogy lányából azért nem akar forradalmárt nevelni. Az Adler házaspár megelőző céllal is választotta a Like nevet. Ha a barátok és ismerősök meglátják az első képet a babáról, és rákattintanak a like, azaz tetszik gombra, akár lehetne ez is a kislány neve – hangzott az érvelés. Az apa elmondta, környezetük még mindig nem hiszi el, hogy ez lett a csemete neve. Nevetve megjegyezte, hogy a névadás előtt megkérdezte a kicsit is, de ő „nem válaszolt”.

A családba már született két kislány, ők a Dvas (méz) és a Pie (pite) nevet viselik. Izraelben a statisztikák szerint a Noa, a Síra, a Maja, a Tamar és a Jáel a legkedveltebb lánynevek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.