Félmilliárdból újították fel a meghatározó intézményt

Mintegy 500 millió forintos európai uniós támogatással megújult a térség egyik meghatározó oktatási intézménye, a törökszentmiklósi Székács Elemér Szakközépiskola, ennek köszönhetően több mint hatszáz diák tanulhat korszerű körülmények között.

MNO
2011. 05. 09. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskola korszerűsítése is hozzásegítheti az ott tanulókat annak a muníciónak a megszerzéséhez, amelynek segítségével szellemileg gazdag életet élhetnek le – mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a beruházás hétfői projektzáró rendezvényén. A fideszes politikus hangsúlyozta: az ország teljes megújításra szorul, és ennek része kell legyen, hogy az iskolákban is kedvező változások következzenek be. A kormány arra törekszik, hogy az Új Széchenyi terv részeként az oktatásban is minőségi előrelépés történjen – tette hozzá.

A rekonstrukció révén megújult az intézmény öt épülete, a gépészeti átalakításokkal, a homlokzati szigeteléssel és a tetőfelújítással csökkentették az energiafelhasználást. Elvégezték az épületek akadálymenetesítését, és kialakították a teljes informatikai hálózatot. Fejlesztések történtek az iskola életében meghatározó jelentőségű sport területén; a tornacsarnok küzdőterét és épületét bővítették, a sportudvart felújították, műfüves kézilabdapályát, korszerű gumiborítású futópálya építettek ki.

A tornacsarnokot Jávor Lászlóról, az iskola nyugdíjas testnevelő tanáráról nevezték el. Az intézményi könyvtár új épületbe költözött, így nagyobb területen és jobb feltételekkel áll a diákok rendelkezésére. Megújult a biológia- és a kémiaoktatás épületszárnya is. A belső közműhálózatot, a belső utakat, útcsatlakozásokat, kerékpártárolókat és a parkolókat is korszerűsítették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.