Gál Mária: Dobbal verebet

MNO
2011. 05. 09. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lépni kellene, megvédeni a kárpátaljaiakat attól, amit meggondolatlanul a nyakukba zúdítottak, de senki sem tesz semmit. A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár azt mondta, hogy megvárják Janukovics válaszát a kárpátaljai magyar vezető politikus nyílt levelére, majd ezt követően lép a magyar diplomácia. Janukovics természetesen nem válaszol, Budapest pedig nem lép, mert nem léphet. Mit mondhatna, amikor pontosan tudja, hogy az ukrán törvények nem ismerik el a kettős állampolgárságot, ennek fényében viszont a magyar kezdeményezés akár provokációnak is minősíthető? Európával amúgy is háborúban állunk, de a legbékésebb viszonyok közepette sem várhatnánk ebben a kérdésben segítséget. Így hát megetetjük mással, amit mi főztünk?

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. május 9.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.